Csípős ízek és aromás hozzávalók teszik egzotikussá ezt a könnyű marhahúslevest, amelyet kiadós előételként vagy könnyű ebédként is tálalhatunk. A hozzávalókat nem sütjük át, mielőtt a levesbe főzzük, így zsírszegény lesz az étel. Vásároljunk hozzá jó minőségű sovány leveshúst.
Megmossuk a shiitake gombát, és egy kis tálkába rakjuk. A rizstésztát egy nagyobb tálba tesszük. Leforrázzuk a gombát, és 20 percig állni hagyjuk. A rizstésztát is leforrázzuk, és 4 percig vagy a csomagoláson feltüntetett ideig áztatjuk, majd leöntjük róla a vizet, és a felhasználásig félretesszük.
Leöntjük a gombáról az áztatófolyadékot egy nagy lábasba. Levágjuk a vastag tönkök végeit, majd felszeleteljük a gombát, és a felkockázott marhahússal, az alaplével, a halszósszal, valamint a gyömbérrel együtt a lábasba tesszük. Felforraljuk a levest, majd csendesen addig főzzük, amíg a marhahús megpuhul (kb. 10-15 perc). Közben többször is leszedjük egy kanállal az étel felszínén összegyűlt szürke habot.
A tésztát, a babcsírát és a felszeletelt vöröshagymát elosztjuk 2 nagy levesestányérba. Szűrőkanállal kiemeljük a húst és a gombát a levesből, majd a tányérokra tesszük. Rámerjük a levest, és a tetejére szórjuk az újhagymát, a csilipaprikát, a mentalevelet, a korianderzöldet és a bazsalikomot.
A vietnami marhahúslevest azonnal tálaljuk. A tányérok mellé készítjük a limonella gerezdeket, hogy a levüket ki-ki ízlése szerint a levesbe facsarhassa. Ha szeretjük a szójaszószt, azzal is ízesíthetjük az ételt. |